Politika o zaštiti privatnosti i kolačićima

Ko smo mi?

Naš website je https://pmp.rs.

KRATAK PREGLED POLITIKE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I KOLAČIĆIMA

 1. KO SMO MI. Mi smo pmp.rs., i vaše podatke o ličnosti obrađujemo kao zajednički rukovaoci. To znači da smo zajednički odgovorni za način na koji obrađujemo i štitimo vaše podatke.
 2. ZA KOJU SVRHU KORISTIMO VAŠE PODATKE. Vaše podatke (koji su prikupljeni putem interneta) koristimo, između ostalog, da upravljamo vašom registracijom kao korisnika, da upravljamo vašim kupovinama proizvoda ili usluga, da vam pružimo odgovore na upite i, ako želite, da vam šaljemo prilagođene komunikacije.
 3. ZAŠTO KORISTIMO VAŠE PODATKE. Imamo pravni osnov za obradu vaših podataka iz različitih razloga. Glavni razlog je taj što moramo da obrađujemo vaše podatke sa ciljem izvršavanja ugovora koji prihvatate sa nama kada se registrujete i kada obavljate kupovinu ili koristite bilo koju od naših usluga ili funkcija. Vaše podatke koristimo i iz drugih razloga, na primer, da vam odgovorimo na upite.
 4. SA KIM DELIMO VAŠE PODATKE Vaše podatke delimo sa pružaocima usluga koji nam pružaju pomoć ili podršku, sa knjigovodstvenom agencijom, inspekcijom.
 5. VAŠA PRAVA. Imate pravo da pristupate, ispravljate ili brišete svoje podatke o ličnosti. U određenim slučajevima, takođe vam sleduju druga prava, kao što je na primer pravo da se usprotivite našoj upotrebi vaših podataka ili prenosu vaših podataka, kao što je obrazloženo detaljno u nastavku.

Savetujemo vam da pročitate celu našu Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima u nastavku da biste podrobno razumeli način na koji koristimo vaše podatke o ličnosti i vaša prava na podatke.

PRE NEGO ŠTO POČNETE …

 • U ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima možete da pronađete sve važne podatke koji se odnose na našu upotrebu podataka o ličnosti naših korisnika i klijenata, bez obzira na kanale ili sredstva (onlajn) kompanije u Srbiji koje koristite u komunikaciji sa nama.
 • Transparentni smo po pitanju toga šta radimo sa vašim podacima o ličnosti, da bismo vam pomogli da razumete šta podrazumeva naš način korišćenja vaših podataka, kao i prava koja vam sleduju u vezi sa vašim podacima:
  • Trajno vam obezbeđujemo dostupnost svih informacija koje su priložene u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima, koje možete da proverite kada vam bude potrebno, a pored toga
  • takođe možete da pronađete dodatne informacije o tome kako koristimo vaše podatke u vašoj interakciji sa nama.
 • Postoje određene odredbe koje redovno koristimo u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima: Kada govorimo o našoj Platformi, uopšteno pod tim podrazumevamo sve kanale ili sredstva koje ste možda koristili da biste digitalnim putem komunicirali sa nama. Glavne su sledeće: Naš veb-sajt pmp.rs

1.               KO JE RUKOVALAC VAŠIH PODATAKA?

Marija Stojnić PR tur operator posrednik u prodaji raznovrsnih proizvoda Magic Travel-MTA, firma koja ima sedište u Srbiji i koja je posrednik u prodaji raznovrsnih proizvoda („pmp.rs”):
o    Adresa: Obrenovićeva 46, TPC Kalča, lokal AI-8, Niš
o    E-mail adresa lica za zaštitu podataka: podrska@pmp.rs
o    PIB: 110840143
o    MB: 65030756

2.               ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE O LIČNOSTI

U zavisnosti od svrhe zbog koje obrađujemo vaše podatke s vremena na vreme, kao što je obrazloženo iznad, moramo da obrađujemo jednu ili drugu vrstu podataka, koji će uopšteno u zavisnosti od svakog zasebnog slučaja biti sledeći:

 • vaši identifikacioni podaci (vaše ime, prezime, imejl adresa, adresa, telefon, jezik i tržište sa kog komunicirate sa nama, podaci za kontakt.);
 • ekonomski podaci i podaci o transakcijama (vaši podaci o plaćanju ili o kartici, podaci o vašim kupovinama, porudžbinama, povraćajima.);
 • informacije o povezivanju, geolokaciji i/ili pretraživanju (ako komunicirate sa nama putem svog mobilnog telefona);
 • komercijalne informacije (ako ste se pretplatili za našu e-mail listu),
 • informacije o vašem stilu i izborima.

Nemojte da zaboravite da ćemo kada od vas zatražimo da unesete podatke o ličnosti da bismo vam obezbedili pristup bilo kojoj funkciji ili usluzi Platforme, određena polja označiti kao obavezna, jer su to podaci koji su nam neophodni da bismo mogli da obezbedimo uslugu ili da vam omogućimo pristup datoj funkciji. Imajte u vidu da, ako odlučite da nam ne obezbedite dostupnost tih podataka, možda nećete moći da obavite svoju korisničku registraciju ili možda nećete moći da koristite date usluge ili funkcije.

U zavisnosti od toga kako komunicirate sa našom Platformom, tj. u zavisnosti od usluga, proizvoda ili funkcija koje želite da koristite, obrađivaćemo vaše podatke o ličnosti za sledeće svrhe:

SVRHAVIŠE INFORMACIJA
1. Da bismo upravljali vašom registracijom kao korisnika PlatformeAko odlučite da postanete registrovani korisnik naše Platforme, moramo da obrađujemo vaše podatke da vas identifikujemo kao korisnika Platforme i da odobrimo vaš pristup njenim različitim funkcijama, proizvodima i uslugama koje su vam dostupne kao registrovanom korisniku. Možete da otkažete svoj nalog registrovanog korisnika tako što ćete nam se obratiti putem Korisničke službe.
2. Za razvijanje i sprovođenje ugovora o kupovini ili uslugama koji ste sklopili sa nama na PlatformiOva svrha uključuje obradu vaših podataka uglavnom zbog sledećeg:
da bismo stupili u kontakt sa vama zbog obaveštenja o ažuriranjima ili informativnim obaveštenjima koja se odnose na ugovorene funkcije, proizvode ili usluge, uključujući ankete za utvrđivanje kvaliteta, kao i da bismo mogli da ustanovimo stepen zadovoljstva korisnika obezbeđenom uslugom;
za upravljanje plaćanjem proizvoda koje kupite, bez obzira na primenjeni postupak plaćanja. Na primer:
-Ako prilikom kupovne bilo kog od naših proizvoda putem veb- sajta, izaberete da aktivirate funkciju čuvanja informacija o kartici za buduće kupovine, moramo da obrađujemo naznačene podatke za aktivaciju i razvoj date funkcije. Davanje pristanka za aktivaciju ove funkcije omogućava da se vaše informacije o plaćanju koje se automatski unose pojave prilikom narednih kupovina tako da ne morate da ih unosite prilikom svake nove obrade, a smatra se da su dati podaci važeći i na snazi za naredne kupovine. Možete da promenite ili otkažete svoje kartice u svakom trenutku putem odeljka sa informacijama za plaćanje, bilo putem registrovanog korisničkog naloga na veb-sajtu.
-Aktivirajte neophodne opcije da biste mogli da imate kontrolu i da sprečite potencijalne prevare na štetu vas ili nas tokom procesa kupovine. Ako smatramo da transakcija može da uključuje prevaru, ova obrada može da izazove blokiranje transakcije.
-Za upravljanje potencijalnim povraćajima nakon kupovine i  za upravljanje zahtevima za informacije o dostupnosti artikala, rezervacijama proizvoda putem Platforme, u zavisnosti od dostupnosti datih opcije s vremena na vreme.
-Za svrhe fakturisanja i da bi vam se obezbedila dostupnost ulaznica i faktura o kupovini koju ste obavili putem Platforme.
Da bismo se postarali da možete da koristite druge dostupne funkcije ili usluge, kao što su kupovina, upravljanje i korišćenje Poklon vaučera  i da bismo vam obezbedili pristup i korišćenje funkcije Wi-Fi koju obezbeđujemo svojim kupcima u fizičkim prodavnicama.
3. Da bismo ispunili zahteve ili uslove primena koje sprovodite putem kanala korisničke podrškeObrađujemo isključivo podatke o ličnosti koji su strogo neophodni za upravljanje i obrađivanje vaših zahteva ili primena.
4. Za marketinške svrheOva svrha uključuje obradu vaših podataka uglavnom zbog sledećeg:
-Ako i kada se pretplatite za naš bilten, obrađujemo vaše podatke o ličnosti da bismo upravljali vašom pretplatom, uključujući slanje prilagođenih informacija o našim proizvodima ili uslugama na različite načine (putem imejla ili SMS poruka). Takođe možemo da vam obezbedimo
dostupnost ovih informacija putem push obaveštenja u slučaju da ste ih aktivirali putem mobilnog uređaja.
-U skladu sa tim, imajte u vidu da ova obrada podataka podrazumeva analizu vašeg profila kao korisnika ili klijenta da bi se utvrdili vaši izbori, a samim tim i koji proizvodi i usluge najviše odgovaraju vašem stilu prilikom slanja informacija. Na primer, na osnovu istorije vaše kupovine i pretrage (tj. u zavisnosti od artikala na koje ste kliknuli), predlagaćemo vam proizvode za koje smatramo da će vas zanimati i, ako ste registrovani korisnik, obezbedićemo vam i funkciju „povraćaja korpe”.
-Nemojte da zaboravite da možete da otkažete pretplatu na bilten u svakom trenutku besplatno putem odeljka „Bilten” na Platformi, pored toga što to možete da obavite i putem uputstava koje vam obezbeđujemo u svakom obaveštenju. Ako ne želite da primate push obaveštenja, možete da deaktivirate ovu opciju na mobilnom uređaju.
-Za obavljanje promotivnih radnji (na primer, za organizaciju takmičenja ili slanje liste artikala skladištene na imejl adresi koju naznačite). Ako učestvujete u bilo kakvoj promotivnoj akciji dajete nam ovlašćenje da obrađujemo podatke o ličnosti koje ste podelili sa nama u zavisnosti od promotivne akcije i da ih otkrijemo putem različitih medijuma kao što su društvene mreže ili sama Platforma. U svakoj promotivnoj akciji u kojoj učestvujete biće vam dostupni odredbe i uslovi u kojima ćemo priložiti detaljnije informacije o obradi vaših podataka o ličnosti.
-Za deljenje fotografija ili slika koje ste podelili javno na Platformi ili putem naših kanala na društvenim mrežama, pod uslovom da za tu svrhu date izričiti pristanak.
5. Analiza korisnosti i kvaliteta za unapređenje naših uslugaAko pristupate našoj Platformi, obaveštavamo vas da ćemo obrađivati vaše podatke o pretrazi za analitičke i statističke svrhe, tj. da bismo razumeli način na koji korisnici komuniciraju sa našom Platformom i da bismo na taj način mogli da uvedemo poboljšanja na Platformi.
Pored toga, povremeno obavljamo ankete za procenu kvaliteta i akcije da bismo stekli uvid u stepen zadovoljstva klijenata i korisnika i da bismo ustanovili oblasti koje možemo da unapredimo.

3.               KAKO NAM JE PRAVNO DOPUŠTENO DA OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE?

Pravni osnov po kom nam je dopušteno da obrađujemo vaše podatke o ličnosti takođe zavisi od svrhe zbog koje ih obrađujemo, kao što je obrazloženo u sledećoj tabeli:

SVRHAPRAVNI OSNOV
1. Za upravljanje vašom korisničkom registracijom na PlatformiObrađujemo vaše podatke jer je to neophodno u skladu sa odredbama koje regulišu korišćenje Platforme. Drugim rečima, da biste mogli da se registrujete kao korisnik na Platformi, moramo da obrađujemo vaše podatke o ličnosti jer u suprotnom ne bismo mogli da upravljamo vašom registracijom.
2. Razvijanje, izvršenje i sklapanje ugovora o kupovini ili uslugamaObrađujemo vaše podatke jer nam je to neophodno  za sklapanje ugovora o kupovini ili uslugama sa vama.
Određene vrste obrade podataka koje se odnose na proces kupovine aktiviraju se samo zato što ih zatražite ili odobrite, kao što je slučaj sa informacijama o plaćanju (kartici) za buduće kupovine da bismo vam obezbedili funkcije Stiže uskoro/Vraća se uskoro. U tim slučajevima naša obrada vaših podataka podržana je vašim pristankom.
Smatramo da imamo legitiman interes za sprovođenje neophodnih verifikacija da bi se detektovala i sprečila potencijalna prevara kada obavljate kupovinu. Smatramo da obrada tih podataka ima pozitivan uticaj na sve učesnike prilikom plaćanja kupovine, a naročito za vas jer vam to omogućava da ustanovite mere kojima ćete se zaštititi od pokušaja prevare od strane trećih strana.
3. Korisnička podrškaSmatramo da imamo legitimni interes u pružanju odgovora na zahteve ili konsultacije koje ste uputili putem postojećih različitih kanala za kontakt. Smatramo da je obrada tih podataka takođe korisna za vas u meri koja nam omogućava da vam pružamo pomoć na adekvatan način i da pružimo odgovor za upućene konsultacije.
Kada stupite u kontakt sa nama, naročito za svrhu upravljanja incidentima koji se tiču vaše porudžbine ili proizvoda/usluge koje ste kupili putem Platforme, obrada vaših podataka je neophodna za sprovođenje ugovora o kupovini.
Kada je vaš upit povezan sa ostvarivanjem prava o kojima vas obaveštavamo u nastavku ili sa
zahtevima za naše proizvode ili usluge, zakonski nam je dopušteno da obrađujemo vaše podatke da bismo ispunili zakonske obaveze.
4. MarketingZakonski nam je dopušteno da obrađujemo vaše podatke za marketinške svrhe na osnovu prethodne eksplicitne saglasnosti koju ste nam dali, na primer kada prihvatate prijem prilagođenih podataka kroz više kanala, kada odobravate slanje push obaveštenja na mobilnom uređaju ili kada prihvatate zakonske odredbe i uslove za učešće u promotivnoj akciji ili za objavljivanje vaših slika na Platformi ili na našim kanalima društvenih mreža.
Da bismo vam prikazali prilagođene informacije, smatramo da imamo legitimni interes da obavimo profilisanje na osnovu informacija koje imamo o vama (kao što su istorija vaše pretrage, izbora ili kupovine) i podataka o ličnosti koje ste nam priložili, kao što su starosna dob ili jezik, s obzirom na to da smatramo da je obrada ove vrste podataka takođe korisna za vas jer vam omogućava da unapredite korisničko iskustvo i da pristupite informacijama u skladu sa svojim izborima.
5. Analiza korisnosti i kvalitetaSmatramo da imamo legitimni interes u analizi korisnosti Platforme i stepena zadovoljstva korisnika, zato što smatramo da je obrada ovih podataka takođe korisna za vas jer je svrha da se unapredi korisničko iskustvo i da se obezbedi usluga višeg kvaliteta.

4.               KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI VAŠE PODATKE?

Vreme čuvanja vaših podataka zavisi od svrhe za koju ih obrađujemo, kao što je obrazloženo u nastavku:

SVRHAVREME ČUVANJA PODATAKA
1. Za upravljanje vašom korisničkom registracijom na PlatformiVaše podatke obrađujemo dok ste registrovani korisnik (odnosno, dok ne odlučite da poništite pretplatu).
2. Razvijanje, izvršenje i sklapanje ugovora o kupovini ili uslugamaVaše podatke obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za upravljanje vašom kupovinom proizvoda ili usluga, uključujući potencijalne povraćaje, žalbe ili zahteve koji se odnose na kupovinu datih proizvoda ili usluga.
Ponekad ćemo samo obrađivati podatke do trenutka koji vi odredite, kao što je slučaj sa podacima za plaćanje (kartica) koje ste zatražili da skladištimo za buduće kupovine.
3. Korisnička podrškaVaše podatke obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje vaših zahteva ili prijava.
4. MarketingVaše podatke obrađujemo dok se ne odjavite ili otkažete svoju pretplatu za bilten.
Ako učestvujete u promotivnim akcijama, podatke čuvamo šest (6) meseci od završetka akcije.
5. Analiza korisnosti i kvalitetaVaše podatke povremeno obrađujemo tokom perioda kada sprovodimo posebne radnje ili ankete za procenu kvaliteta ili dok ne pretvorimo podatke o vašim pretragama u anonimne.

Bez obzira na činjenicu da vaše podatke obrađujemo tokom vremena koje je strogo neophodno za postizanje date svrhe, naknadno ih čuvamo skladištene i zaštićene na odgovarajući način tokom perioda kada se može javiti dužnost da se oni obrade, povremeno u skladu sa važećim zakonom. Kada istekne vremensko ograničenje za svaku potencijalnu radnju, brišemo podatke o ličnosti.

5.               DA LI DELIMO PODATKE SA TREĆIM STRANAMA?

Da bismo ispunili svrhe navedene u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima, moramo entitetima u okviru Inditex Group i trećim stranama da obezbedimo pristup vašim podacima o ličnosti koji nam pružaju podršku u uslugama koje vam pružamo tj.:

 • finansijskim ustanovama,
 • entitetima za detekciju i sprečavanje prevara,
 • pružaocima tehnoloških usluga,
 • partnerima za logistiku, transport i isporuku i pružaocima usluga,
 • pružaocima usluga koje se tiču korisničke podrške,
 • partnerima koji se povezani sa reklamiranjem i marketingom i pružaocima usluga.

Za svrhe efikasnosti usluge, neki od ovih pružaoca usluga nalaze se na teritorijama van Evropske ekonomske zone koje ne pružaju isti nivo zaštite podataka kao Evropska unija i koje možda nisu na listi država koje obezbeđuju adekvatan nivo zaštite podataka koji izdaje nadležni organ za zaštitu podataka u Srbiji, kao što su Sjedinjene Američke Države (izuzev kompanija koje imaju sertifikat Štit privatnosti u Sjedinjenim Američkim Državama). U tim slučajevima obaveštavamo vas da prenos vaših podataka obavljamo uz primenu odgovarajućih zaštitnih mera i uz neprekidno očuvanje bezbednosti podataka:

 • Neki pružaoci imaju sertifikat Štita privatnosti, a sertifikaciju možete da proverite putem sledećeg linka:

https://www.privacyshield.gov/welcome

 • Sa pružaocima smo ugovorili standardne ugovorne klauzule koje odobrava Evropska komisija, a sadržaj možete da proverite putem sledećeg linka:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model- contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

6.               KOJA SU VAŠA PRAVA KADA NAM OBEZBEĐUJETE DOSTUPNOST SVOJIH PODATAKA

Preuzimamo odgovornost da održavamo poverljivost vaših podataka o ličnosti i da obezbedimo da možete da ostvarite svoja prava. Imajući to u vidu, mi, Zajednički rukovaoci, složili smo se da možete da ostvarujete svoja prava besplatno tako što ćete nam poslati imejl na jednu imejl adresu (podrska@pmp.rs), u kom ćete nas jednostavno obavestiti o svom zahtevu i pravu koje želite da ostvarite. Ako smatramo da je to neophodno da bismo mogli da vas identifikujemo, možemo da zatražimo od vas da priložite primerak dokumenta kojim dokazujete svoj identitet.

Pre svega, bez obzira na svrhu ili pravni osnov na koje se pozivamo za obradu vaših podataka, imate sledeća prava:

 • Da zatražite pristup svojim podacima o ličnosti kojima raspolažemo. Podsećamo vas da ukoliko ste registrovani korisnik Platforme, možete takođe da proverite ove informacije u odgovarajućem odeljku na onlajn nalogu.
 • Da zatražite da ispravimo podatke o ličnosti kojima raspolažemo. Imajte na umu da ako niste registrovani korisnik Platforma, možete takođe da pristupite odgovarajućem odeljku sa podacima o ličnosti na onlajn nalogu da promenite ili ažurirate svoje podatke o ličnosti. U svakom slučaju, imajte u vidu da, aktivnim obezbeđivanjem dostupnosti podataka o ličnosti nama putem bilo kog postupka, garantujete da su istiniti i tačni i preuzimate odgovornost da nas obavestite o svakoj promeni ili izmeni podataka. Snosite odgovornost za svaki gubitak ili štetu na račun Platforme ili lica koje je zaduženo za Platformu ili bilo koje treće strane prijavljivanjem pogrešnih, netačnih ili nepotpunih podataka u obrascima za registraciju. Nemojte da zaboravite da, po opštem pravilu, morate da nam priložite isključivo svoje podatke, a ne podatke trećih strana, osim u meri koja je inače dopuštena u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima.
 • Da zatražite da izbrišemo vaše podatke o ličnosti u meri u kojoj više nisu neophodni za svrhu zbog koje moramo da nastavimo da ih obrađujemo, kao što smo prethodno obrazložili, ili kada nam više nije pravno dopušteno da ih obrađujemo.
 • Da zatražite da otkažemo ili ograničimo obradu vaših podataka o ličnosti, što podrazumeva da u određenim slučajevima možete da zatražite od nas da privremeno suspendujemo obradu podataka ili da ih čuvamo duže nego što je potrebno.

Ako ste nam priložili saglasnost za obradu vaših podataka za bilo koju svrhu, takođe imate pravo da povučete tu saglasnost u svakom trenutku. Neke od okolnosti u kojima možete da povučete svoju saglasnost navedene su u odeljku 2 gde obrazlažemo za koje svrhe obrađujemo vaše podatke.

Kada nam je zakonski dopušteno da obrađujemo vaše podatke na osnovu vaše saglasnosti ili zbog svrhe ugovora, kao što je obrazloženo u odeljku 3, takođe imate pravo da zatražite prenosivost podataka o ličnosti. To znači da imate pravo da dobijate podatke o ličnosti čiju ste nam dostupnost obezbedili u strukturiranom formatu koji se uobičajeno koristi i koji se može mašinski očitati, da bi mogli da se prenesu drugom entitetu direktno bez prepreka po nas.

Pored toga, kada se obrada vaših podataka zasniva na našem legitimnom interesu, takođe imate pravo da se usprotivite obradi svojih podataka.

Na kraju, obaveštavamo vas da imate pravo da priložite žalbu nadležnom regulatornom organu za zaštitu podataka, a naročito:

 • nadležnom organu tržišta na kom se nalazi trgovinska maloprodajna kompanija: poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije

7.               ŠTA SE DEŠAVA KADA NAM PRILOŽITE PODATKE O TREĆIM STRANAMA?

Ako nam priložite podatke o ličnosti trećih strana, potvrđujete da ste ih obavestili o svrhama i načinu na koji moramo da obrađujemo njihove podatke o ličnosti.

8.               PROMENE POLITIKE O ZAŠTITI PODATAKA I KOLAČIĆIMA

Možemo da uvedemo izmene i dopune informacija koje su sadržane u ovoj Politici o zaštiti privatnosti i kolačićima po sopstvenom nahođenju. Ukoliko to učinimo, obavestićemo vas različitim načinima putem Platforme (na primer, putem banera, iskačućeg ili push obaveštenja) ili možemo čak da vam pošaljemo obaveštenje na imejl adresu kada je data izmena važna za vašu privatnost, da biste mogli da pregledate promene, da im pristupite i, ukoliko je to slučaj, da se usprotivite ili da se odjavite sa bilo koje usluge ili funkcije. U svakom slučaju, predlažemo vam da pregledate ovu Politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima s vremena na vreme u slučaju da se unesu manje izmene ili da uvedemo bilo kakva poboljšanja za interakciju, tako da imate mogućnost da uvek dobijete informacije na našem veb-sajtu.

9.               INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Koristimo kolačiće i slična sredstva da olakšamo vašu pretragu na Platformi, da steknemo uvid u to kako komunicirate sa nama, u određenim slučajevima, da možemo da vam prikažemo reklame u skladu sa vašim navikama za pretragu. Pročitajte naše Informacije o kolačićima da biste podrobnije razumeli kolačiće i slična sredstva koja koristimo, njihovu svrhu i druge informacije koje mogu biti od interesa.

Informacije o kolačićima

 Šta je Kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-sajt skladišti na vašem računaru, telefonu ili bilo kom drugom uređaju, sa informacijama o vašim aktivnostima na tom veb-sajtu. Kolačići su neophodni da bi se olakšala pretraga i da bi se povećala praktičnost za korisnika, a ne štete vašem računaru.

Dok ova Politika koristi opšti termin „Kolačići”, pošto predstavljaju osnovni način za skladištenje informacija koje koristi ovaj veb-sajt, prostor „Lokalno skladištenje” pregledača takođe se koristi za iste svrhe kao i Kolačići. Sve informacije priložene u ovom odeljku takođe važe i za ovo „Lokalno skladištenje”

 Za šta se koriste Kolačići na ovim veb-sajtu?

Kolačići su suštinski deo načina na koji funkcioniše naš veb-sajt. Glavna svrha naših Kolačića je da se unapredi vaše iskustvo pregledanja. Na primer, koriste se za beleženje vaših izbora (jezik, tržište itd.) tokom pregledanja u budućim posetama.

Ove informacije koje prikupljaju Kolačići takođe nam omogućavaju da unapredimo sajt procenom brojeva i obrazaca koje koristimo, prikladnosti veb-sajta za pojedinačne interese korisnika, brže pretrage itd.

Ponekad, ako smo dobili vaš informisani pristanak unapred, možemo da koristimo Kolačiće, oznake ili druga slična sredstva da dobijemo informacije koje nam omogućavaju da vam prikažemo, sa našeg veb- sajta ili sa veb-sajtova drugih strana ili na bilo koji drugi način, reklame koje se zasnivaju na analizi vaših navika za pretragu.

 Za šta se Kolačići NE koriste na ovom veb-sajtu?

Ne skladištimo osetljive podatke o ličnosti, kao što su vaša adresa, vaša lozinka, vaša kreditna ili debitna kreditna kartica itd. u Kolačićima koje koristimo.

 Ko koristi informacije skladištene u Kolačićima?

Informacije skladištene u Kolačićima sa našeg veb-sajta koristimo isključivo mi, izuzev u slučaju informacija koje su u nastavku označene kao „kolačići trećih strana”, koje koriste i kojima upravljaju eksterni entiteti da bi se obezbedile usluge koje zatražimo da bismo unapredili svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pretrage našeg veb-sajta. Glavne usluge za koje se koriste ovi „kolačići trećih strana” koriste se da bi se dobila statistika pristupa i da bi se zagarantovale transakcije plaćanja koje se sprovode.

 Kako mogu da izbegnem da koristim Kolačiće na ovom veb-sajtu?

Ako biste radije da izbegnete korišćenje Kolačića na ovoj strani, uzimajući u obzir gorenavedena ograničenja, morate najpre da onemogućite upotrebu Kolačića u svom pregledaču, a zatim da izbrišete Kolačiće koji su sačuvani na vašem pregledaču, a koji su povezani sa ovim veb-sajtom.

Možete da koristite ovu opciju da sprečite upotrebu Kolačića u bilo kom trenutku.

 Kako da onemogućim i sprečim upotrebu Kolačića?

Možete da ograničite, blokirate ili izbrišete Kolačiće sa ovog veb-sajta u svakom trenutku promenom konfiguracije svog pregledača prateći korake koji su navedeni u nastavku. Dok se podešavanja razlikuju u svakom pregledaču, Kolačići se u normalnim uslovima konfigurišu u meniju „Izbori” ili „Alati”. Za više informacija o konfigurisanju Kolačića u vašem pregledaču pogledajte meni „Pomoć” u samom pregledaču.

 Koje konkretne Kolačiće koristi ovaj veb-sajt i za koju svrhu?

Grafikon u nastavku prikazuje Kolačiće, oznake i druga slična sredstva koja koristi ovaj veb-sajt, zajedno sa informacijama o svrsi, trajanju i upravljanju (vlasničke ili trećih strana) za svaki od njih.

Tehnički kolačići i kolačići za identifikaciju: za identifikaciju i autentifikaciju, pregledanje, prilagođavanje interfejsa, omiljene izbore…
Ovi kolačići se koriste za identifikovanje korisnika tokom sesije, sprečavanje korisnika da ponovi procese prijave na veb-sajtu, ubrzavanje određenih postupaka na veb-sajtu, memorisanje izbora obavljenih tokom sesije ili narednih poseta, memorisanje strana koje ste već posetili itd.
Kolačići za analizu kupovine
Ovi kolačići omogućavaju prikupljanje informacija o uređaju sa kog je obavljena kupovina na ovom veb-sajtu, da bi se potvrdilo da transakcije obezbeđuju dovoljnu garanciju za korisnike. Ovi kolačići nikada ne sadrže osetljive informacije, kao što su informacije o kartici.